1
استادیار گروه جغرافیای انسانی، دانشگاه شهیدبهشتی، تهران، ایران
2
دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی شهرسازی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
چکیده
رشد بدون برنامهریزی شهرها در دهههای گذشته مشکلات عدیدهای را پیش روی شهرها گذاشته است. از جمله این مشکلات میتوان مسایل مربوط به مسکن را برشمرد. براین اساس بررسی وضعیت بخش مسکن نیاز اساسی میتواند باشد. بخش مسکن بهخاطر ویژگیهای منحصر بهفردی که دارد تأثیری اساسی در توسعه شهرها دارد، بر این اساس هداف اصلی پژوهش حاضر بررسی شاخصهای کمی و کیفی مسکن در نقاط شهری استان گیلان به تفکیک شهرستان و ارایه راهکارهایی برای بهبود وضعیت موجود میباشد. روش تحقیق پژوهش حاضر توصیفی- تحلیلی است و از 13 شاخص کمی و کیفی برای بررسی وضعیت مسکن در نقاط شهری 16 شهرستان استان گیلان استفاده شده است. برای تحلیل اطلاعات نیز از مدل ANP و تاپسیس و همبستگی پیرسون استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان میدهد که وضعیت شاخصهای مورد بررسی در بخش مسکن در شهرهای استان گیلان دارای کمبودها و ضعفهای زیادی است و نقاط شهری شهرستان رودبار با امتیاز 0.6606 در رتبه اول از نظر مسکن قرار دارد و شهر صومعهسرا نیز با امتیاز 0.285599 بدترین وضعیت مسکن را در استان دارد. همچنین مشخص گردید که نسبت شهرنشینی با میزان توسعهیاقتگی بخش مسکن ارتباط معناداری ندارد. در این راستا پژوهش حاضر پیشنهادهای اعطای وامهای کمبهره برای اقشار کمدرآمد، نوسازی و بهسازی واحدهای مسکونی تخریبی و بیدوام، تدوین برنامه جامع مسکن برای برنامهریزی برای آیندهشهرها را در جهت بهبود وضعیت مسکن ارائه دادهاست.
اسماعیل زاده, حسن, & اسماعیل زاده, یعقوب. (1396). ارزیابی میزان برخورداری کمی و کیفی مسکن(مطالعه موردی: شهرستانهای استان گیلان با تاکید بر نقاط شهری). مهندسی جغرافیایی سرزمین, 1(1), 13-23.
MLA
حسن اسماعیل زاده; یعقوب اسماعیل زاده. "ارزیابی میزان برخورداری کمی و کیفی مسکن(مطالعه موردی: شهرستانهای استان گیلان با تاکید بر نقاط شهری)". مهندسی جغرافیایی سرزمین, 1, 1, 1396, 13-23.
HARVARD
اسماعیل زاده, حسن, اسماعیل زاده, یعقوب. (1396). 'ارزیابی میزان برخورداری کمی و کیفی مسکن(مطالعه موردی: شهرستانهای استان گیلان با تاکید بر نقاط شهری)', مهندسی جغرافیایی سرزمین, 1(1), pp. 13-23.
VANCOUVER
اسماعیل زاده, حسن, اسماعیل زاده, یعقوب. ارزیابی میزان برخورداری کمی و کیفی مسکن(مطالعه موردی: شهرستانهای استان گیلان با تاکید بر نقاط شهری). مهندسی جغرافیایی سرزمین, 1396; 1(1): 13-23.