%0 Journal Article %T بررسی عملکرد زنان روستایی در تولید محصول سالم (مطالعه موردی شهرستان های شفت و صومعه سرا) %J مهندسی جغرافیایی سرزمین %I انجمن جغرافیایی ایران %Z 2538-1490 %A محمدپور, پریسا %D 2022 %\ 06/22/2022 %V 6 %N 2 %P 277-287 %! بررسی عملکرد زنان روستایی در تولید محصول سالم (مطالعه موردی شهرستان های شفت و صومعه سرا) %K زنان روستایی %K کلاس‌های ترویجی %K محصول سالم %K غرب گیلان %R %X مقدمه: تولید محصول سالم در عصر حاضر یکی از دغدغه­های اصلی حوزه کشاورزی و صنعت غذایی است. روستاها بستر اصلی تولید محصولات غذایی هستند و زنان روستا یکی از مهمترین گروه­های تأثیرگذار بر این مقوله هستند.هدف: با توجه به ضرورت تولید محصول سالم و نقش پررنگی که زنان روستایی در این مهم دارند در این پژوهش به بررسی عملکرد زنان در روستاهای شهرستان­های شفت و صومعه­سرا در تولید محصول سالم پرداخته شد.روش‌شناسی: روش تحقیق از نوع توصیفی–تحلیلی است و در گردآوری داده‌ها از دو روش کتابخانه‌ای و میدانی استفاده شده است. اطلاعات مأخوذه از طریق آزمون­های همبستگی پیرسون و اسپیرمن در بستر نرم افزار SPSS مورد ارزیابی قرار گرفت.قلمرو جغرافیایی: شهرستان­های شفت و صومعه­سرا در غرب استان گیلان.یافته‌ها: ویژگی­های فردی پاسخگویان همچون سن، تعداد اعضای خانواده و میزان درآمد تاثیر معنی­داری بر متغیر نقش زنان درتولید محصول نداشت. در مقابل زنان روستایی در میزان آگاهی از مضرات سموم و کودهای شیمیایی، ایجاد انگیزه برای شرکت در کلاس­های ترویجی، افزایش انگیزه تولید محصول سالم به‌واسطه برگزاری دوره‌های آموزشی-ترویجی، افزایش آگاهی در زمینه تولید محصول سالم به‌واسطه استفاده از نشریات آموزشی-ترویجی و میزان انتقال تجربیات درزمینه تولید محصول سالم به سایرکشاورزان نقش مؤثری را در جهت تولید سالم ایفا می نمایند.نتیجه‌گیری: با توجه به یافته های پژوهش می توان نقش زنان روستایی را در حصول محصول سالم تر مؤثر و اساسی دانست. %U https://www.jget.ir/article_156299_8b14ea383305f5f2088df46976278390.pdf